Tinta reala a virusului Wanna Cry / WanaCrypt0r = Bitcoin



Virusi de tipul asta exista de ani si nimeni nu s-a panicat ca acum. De ce? Pt ca:

- actuala versiune (probabil si viitoarele) se raspandeste extrem de rapid (adica cu sprijinul unui suport IT foarte puternic, ce trece de competentele IT si financiare ale unei persoane sau grup de persoane: adica cu sprijin guvernamental sau cel putin corporatist);

- plata ceruta de virus se face catre una sau mai multe adrese bitcoin (in teorie prin internediul bitcoin nu poti fi gasit, dar in practica adresele prin care trec banii sunt publice, iar cu ajutorul unor algoritmi vei fi prins cand vei transfera banii intru-un cont bancar, indiferent de cate tehnici vei folosi ca sa speli banii).

Scenarii:

Atacul real aste asupra bitcoin, nu asupra unor calculatoare. Uitati-va la cat a crescut bitcoin-ul recent... Daca mai adaugati ca autoritatile din intreaga lume (in special din Europa, SUA si China) incearca sa gaseasca o cale sa treaca bitcoin-ul in afara legii, atunci veti intelege de ce raspandirea acestui virus (Wanna Cry sau WanaCrypt0r) are sprijin cel putin corporatist, daca nu guvernamental. Bancile si toate entitatile ce percep taxe pt transfer de bani anticipeaza pierderi uriase in fata dezvoltarii rapide a bitcoin. Asa ca... de ce sa nu-i puna piedici (bitcoinului)?

Smecherie in stil bancar?
De asemenea, merita luat in evidenta faptul ca bitcoin este o moneda virtuala a carei valoare este extrem de volatila. Azi un bitcoin este aproape 1700 de dolari. Asa ca sa nu va mire ca dupa ascensiunea acestuia (cine stie cat va continua), bitcoinul sa primeasca o lovitura puternica (ca de exemplu trecerea in ilegalitate de catre SUA sau cel mai probabil de catre China - ca tot le pleaca lichiditati masive din tara prin intermediul bitcoin). Brusc se va devaloriza!!! Da, da.. se va devaloriza din primele secunde, iar in primele minute va fi jale. Exact ca-n stilul marilor crize legate de caderea burselor, doar ca de data asta mai rapid.

Asa ca... daca detii bitcoin, inca, ai grija cat risti... Ca s-ar putea ca pana sa apuci sa-ti deschizi calculatorul sau sa-ti accesezi smartphone-ul, bitcoin-ul sa valoreze doar cativa dolari...

Castigatorii: cei legati de burse, adica si de banci, pentru ca ei stiu cel mai bine sa manipuleze si sa speculeze pietele.

Legati de banci: guvernele, corporatiile si mafiile regionale, care dupa ce au transferat masiv bani in bitcoin, recent au inceput sa vanda speculativ bitcoin pentru a-si umfla conturile bancare.

Pagubitii: de regula persoane fizice care investesc de ceva vreme in bitcoin (sunt cel putin milioane)...

Anchete: in baza carui suport legal? Cred ca se va inregistra cel mai rapid si masiv furt mondial, fara ca hotii sa riste puscaria pentru manipularea si specularea pietei reprezentata de bitcoin...

Comments

Popular posts from this blog

Autoatentatele din Franta = "mutarea" Vestului impotriva Rusiei